EĞİTİM HAKKINDA
Kablolardan oluşan bir makine bizimle konuşmayı nasıl öğrenir? Peki biz makinelerle nasıl konuşmayı öğreniriz? İnsansız bir araba yolunu şaşırmadan nasıl tamamlayabilir? İnternette gezinirken karşımıza çıkan reklamlar nasıl bu kadar bizimle alakalı olabilir? Bu gelişmeler hayatımızı nasıl değiştirecek?
Yapay zeka sadece teknoloji dünyasının değil, hepimizin artık fikir sahibi olduğu bir döneme girdi. Son elli yıldır hız kazanan bilimsel yapay zeka çalışmaları, artık hayatımıza dahil oldu. Fabrikalarda, okullarda, yolda, evlerimizde hatta telefonlarımızda, insanın olduğu her yerde bu uygulamaları yakın zamanda daha çok göreceğiz. Haberlerde, sosyal medyada hatta filmlerde karşımıza çıkan yapay zeka hakkında ilk adımımızı Yapay Zeka 101 eğitimi ile atacağız. Eğitim boyunca zekanın bir makine için anlamını ve yapay zekanın hayatımızda aldığı rolünü uygulamalarla öğreneceğiz.
NE ÖĞRENECEKSİNİZ?
Bu eğitimde,
- İnsanın düşünme ve öğrenme merakını,
- Yapay zekanın tarihsel gelişim serüvenini,
- Yapay zekanın uygulama alanlarını,
- Yapay zekanın sıklıkla kullanılan kavramlarını,
- Makinenin öğrenme aşamalarını,
- Makinelerin bilgiyi (ses, görüntü) işleme aşamalarını,
- Uygulamalarla kendi yapay zeka modelinizi deneyimlemeyi öğreneceğiz.
EĞİTMENLERİMİZ
Berker Özçelik
Eğitim Uzmanı
Berker Özçelik'in uzmanlık alanları arasında, veri modelleme, makine öğrenmesi, veri haritalama, 3 boyutlu modelleme, 3 boyutlu baskı teknolojileri, sanal gerçeklik / arttırılmış gerçeklik uygulamaları, endüstriyel robot kol uygulamaları yer almaktadır.
Hilal Güngör
Eğitim Teknolojileri Uzmanı
Abant İzzet Baysal Üniversitesi Matematik Bölümü mezunu olan Hilal Güngör, 2019 yılının Ağustos ayından itibaren Zeka Gücü Projesi'nde eğitmenlik yapıyor.
Hilal Güngör'ün uzmanlık alanları arasında Arduino, mBot, App Inventor, Scratch, micro:bit, giyilebilir teknolojiler, CSS, HTML yer almaktadır.
Betül Balcı
Eğitim Teknolojileri Uzmanı
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği mezunu olan Betül Balcı, 2020 yılının Ağustos ayından itibaren Zeka Gücü Projesi'nde eğitmenlik yapıyor.
Betül Balcı'nın uzmanlık alanları arasında Scratch, mBot, App Inventor, micro:bit, Arduino, 3B Yazıcı, Doodle3d, Tinkercad, Matematik ve Tasarım odaklı düşünme yer almaktadır.